profiiliSAKKE PÄHKINÄNKUORESSA

  • taloustieteen opiskelija
  • Kuopion kaupungin varavaltuutettu
  • joukkoliikennelautakunnan puheenjohtaja
  • Kuopion seudun Kokoomusnuorten puheenjohtaja
  • Savo-Karjalan Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja


TAUSTA

Synnyin Iisalmessa vuonna 1994, mutta jo neljävuotiaana muutin Kuopioon, jossa kävin myös kouluni; ensin Niiralan koulussa alakoulun ja sitten Minna Canthin koulussa yläkoulun. Lukioni suoritin Kuopion Lyseossa kansainvälisellä IB-linjalla, jolta valmistuin keväällä 2014. Lukion toisella vuodella lähdin vaihtoon Saksaan Baijerin osavaltioon, Holzkirchen-nimiseen kylään. Tällä hetkellä opiskelen taloustiedettä toista vuotta.


POLITIIKKA

Olen ollut politiikassa mukana vuodesta 2012, jolloin olin ehdolla kunnallisvaaleissa tullen valituksi Kuopion kaupungin varavaltuutetuksi. Samalla minut valittiin myös jäseneksi Kuopion alueelliseen ympäristö- ja rakennuslautakuntaan, joka käsittelee muun muassa rakennusvalvontaa, ympäristönsuojelua sekä ympäristölupia koskevia asioita.

Kevään 2017 kuntavaaleissa onnituin saamaan yli 50 ääntä enemmän kuin edelliskerralla ja nousin 5. varavaltuutetuksi sekä valtuustoryhmän jäseneksi. Kesän kynnyksellä Kuopion kaupunginvaltuusto nimitti minut Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan puheenjohtajaksi. Olen myös aktiivisesti puoluetoiminnassa mukana; tällä hetkellä toimin Kuopion seudun kokoomusnuorten puheenjohtajana sekä Savo-Karjalan kokoomusnuorten varapuheenjohtajana.

Näinä politiikan vuosina olen huomannut, että politiikka on aivan samanlaista kuin mikä tahansa ihmisten kanssakäyminen; aina ei voi saada tahtoaan läpi ja kaikesta pitää voida neuvotella. Kun ystävykset miettivät, mihin ravintolaan menisivät syömään, ei siinä auta, että yksi lyö nyrkkiä pöytään ja vaatii, että juuri hänen suosikkinsa valitaan, vaan päätös tehdään porukalla. Sama pätee politiikkaan: yksin ei voi saada mitään aikaan, vaan aina tarvitaan muitakin mukaan.


YHTEISKUNNALLISTA VAIKUTTAMISTA

Politiikan ohella olen ollut myös monessa muussa vaikuttamisessa mukana, sillä jo nuorena opin, että asioihin saa liikettä vasta, kun niihin itse vaikuttaa. Olen toiminut muuan muassa tukioppilaana ja oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana, sekä myös nuorisovaltuustossa. Kansainvälisiin asioihin olen saanut kokemusta etenkin Euroopan nuorten parlamentin, EYP, toiminnassa, olin esimerkiksi Suomen delegaatiossa Istanbulin nuorten foorumissa. Siellä sain perspektiiviä siihen, miten paljon kansainvälinen päätöksenteko vaatii venymistä sekä erilaisten mielipiteiden huomioimista.