Kaupungin organisaatiot samaan pöytään

Savon Sanomien uutisessa (SS 17.3.) käsiteltiin kuplahallin kohtaloa, ja nostettiin aivan oikein esiin huoli esimerkiksi juniorien harrastusmahdollisuuksista. Rakennuslautakunnan jäsenenä haluan korostaa, että päätös ei estä kuplahallin käyttöä, sillä rakennuslupahakemus on vasta käsittelyssä. Nyt todettiin 10 vuoden poikkeamisluvan olevan liian pitkä; tästä ei mielestäni kukaan ole eri mieltä, sillä kaupunkihan paraikaa suunnittelee keskuskentän uudistamista.

Tämä tapaus on kuitenkin mielestäni surullinen esimerkki siitä, miten kaupungin keskinäinen keskustelu ei toimi, sillä yksi organisaatio päättä yhtä ja toinen haluaa toista. Tästä tulee ottaa oppia tulevaisuuteen ja saada keskustelijat saman pöydän ääreen.

Tässä päätöksessä leimallista onkin juuri valmistelun heikkous; kaikki tekniset seikat kyllä selvitettiin, mutta ei kysytty esimerkiksi harrastajien tai hyvinvoinnin edistämisen palvelualueelta lausuntoja. Hehän juuri hallia käyttävät. Toisaalta taas, kaupunki on itse laiminlyönyt velvoitteitaan asian hoitamiseksi, aikaa on ollut kohta viisitoista vuotta edellisestä kehotuksesta. Nyt vastuuta asiasta sysätään yhden virkamiehen niskaan.

Tilanne on erikoinen, sillä nyt kaupunki ikään kuin riitelee itsensä kanssa, ja eri palvelualueet kiistelevät vastuusta. Ja niin kuin näissä tapauksissa yleensä, kärsijänä on tavallinen kuntalainen, esimerkiksi tässä tapauksessa futista treenaava juniori.